1. Mikor kezdjünk el gondolkodni TikTok hirdetésekben?

Alapvetően akkor érdemes TikTok-ban gondolkodnunk, amennyiben a célcsoportunk a fiatal 13-17 és 18-24 éves korosztályokból kerülnek ki leginkább. Ők naponta több, mint egy órát is eltöltenek a TikTok-on és átlagosan több, mint 20 alkalommal nyitják meg az alkalmazást.  Természetesen csak mobilon, bárhol és bármikor!

  1. Mire használjuk a TikTok-ot vállalati hirdetőként?

A TikTok kampányokat a Facebook hirdetésekhez hasonlóan kampánycélok alapján különíti el a rendszer. Ezek alapján léteznek elérési-, forgalmi-, app letöltési-, videó megtekintési-, érdeklődőgyűjtő- és konverziós kampányok. A marketing céljainknak megfelelően ezek közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Tapasztalati eredményeink azonban azt mutatják, hogy a csatorna mivoltából és a célcsoport viselkedéséből adódóan leginkább elérési, forgalmi és videómegtekintési céllal tudunk jó eredményeket elérni, hiszen ez a csatorna alapvetően erre van kitalálva. Jóval nehezebb rávenni egy TikTok-ozó fiatalt például arra, hogy a videófolyamot megszakítsa és az adatait megadva egy érdeklődőgyűjtő űrlapot töltsön ki. Természetesen ez sem lehetetlen, de nem ez a csatorna alapvető célja.

Másrészről viszont kampányaink azt mutatták, hogy a TikTok kiváló eredményt ért el gyors elérés felépítésében az a márkaismertséget gyorsan és olcsón építi a célcsoport körében.

  1. Milyen eredmények várhatóak egy TikTok kampánytól és mennyibe kerül majd ez?

Pár nap alatt több százezres elérésre tudunk szert tenni 100 EUR alatti költésből, amelyek ráadásul még kattintásokat is generálnak. A napi hirdetési keret minimuma 20 EUR.

Így márkaismertség felépítésére, azaz a marketing tölcsér felső részén folytatott aktivitásokra a csatorna rendkívül hatékony, amennyiben a célcsoportunk a fiatalabbak köréből kerül ki. A közösségi média csatornákhoz képest alacsony CPC és CPM árak a még relatívan kevés hirdetőnek és hirdetés megjelenési mechanizmusnak köszönhető.

TikTok kampányok kiválóan építenek márkaismertséget gyorsan és olcsón a fiatalok körében

TikTok-campaign-graph---Effectivo-Communications

4.  Mire érdemes figyelni a TikTok hirdetésekben?

Kizárólag mobilban és videóban gondolkodjunk! Ezen a csatornán más nem játszik. Fontos, hogy a videók rövidek és kreatívak legyenek, minden esetben zenei aláfestéssel. Cél, hogy kitűnjünk a TikTok videók közül, ami nem is kis feladat.

A hirdetésekhez minimális szövegezés adható hozzá, ezért a videónak kell közvetítenie a kulcsüzenetet (igen, így egyes számban, hiszen több üzenet átadása már nehézkes). Minden esetben válasszuk ki a leghatásosabb bélyegképet a videóhoz és ne felejtsünk a Call-to-action üzenetet sem, de csak röviden!

Célozzunk hatékonyan – a Facebookhoz hasonlóan itt is tudunk korosztályokra, nemre, nyelvre, érdeklődési körökre és eszközökre célozni, valamint napokra és órákra is időzíteni.

5. Hogyan induljunk el?

Magyarországon még nem áll rendelkezésre önkiszolgáló módszer a TikTok hirdetéskezelők megnyitására, ezért nem tudunk 1-2 kattintással hirdetéseket indítani. Az induláshoz ügynökségi segítségre van szükség, amiben szívesen segítünk.

Effectivo-Communications-TikTok-Blogpost