Mi, az Effectivo-nál arra törekszünk, hogy az általunk menedzselt online platformokon (legyen az Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn, MailChimp …) egységes arculatot (Corporate Identity-t) és brand-et alakítsunk ki ügyfeleink számra. Ezt több szinten valósítjuk meg: egyrészt a vizuális elemek (grafikai formák, színek, képi világ, egységes betűtípus) szintjén, másrészt a szöveg megfogalmazásának stílusán keresztül. Következetes és önazonos kommunikációval és az erre épülő marketinggel tovább erősítjük az ügyfeleinkbe vetett hitet és partnereik, vásárlóik bizalmát.

Kommunikációs stratégiánk részeként figyelünk arra is, hogy digitális marketing szempontból hogyan tudjuk ügyfeleinket még sikeresebbé tenni a növekvő piaci versenyben, hogyan tudunk még több vásárlót, és/vagy tranzakciót elérni számukra. Hiszen ez a siker egyik – számokkal is jól mérhető – záloga.

Egységes brandinggel és kommunikációval állandóságot, megbízhatóságot és márkahűséget is kialakítunk az online és offline térben egyaránt.

Egységes arculat és egységes tartalom

Effectivo-Communications-Blog-Branding

Az egységes vizuális megjelenítés, stílus és megfogalmazás, a professzionális, ismétlődő szóhasználat (SEO!), az egyedi igények grafikai megvalósítása éppúgy része a munkánknak, mint a külső vendégposztok integrálása (és igény szerint azok elkülönített riportálása).

Hogy mi a célunk ezzel? Azok, akik először találkoznak az online hirdetéssel máris egyfajta képet alakítanak ki magukban az általunk képviselt cégről. Természetes emberi tulajdonság a sémákban gondolkodás, amely megkönnyíti az életünket – de ez azt is jelenti, hogy egy-egy színnel, betűtípus választással, vagy megfogalmazással máris bekerül a cég egy ÉRDEKEL/NEM ÉRDEKEL „boxba”.

Számunkra az a fontos, hogy ügyfeleink az ÉRDEKEL kategóriába essenek! Ha nem is azonnali megrendelésre, vagy érdeklődésre számítunk, de arra mindenképpen, hogy megjegyezzék, elmentsék későbbre, vagyis: hogy felkeltsük az érdeklődést.

Ezt követően arra összpontosítunk, hogy újra és újra elérjük az érdeklődőket egy-egy üzenettel és tudassuk: mi itt vagyunk, mindig ugyanazt a profizmust nyújtjuk és mindig számíthatnak ránk. Ezt támogatjuk a folyamatos, online jelenléttel, egy egységes és konstans posztokkal (amelyek lehetnek termékajánlók, referenciák, vagy akár ajánlatok) és kampányokkal – mindig hasonló stílusban, minden kommunikációs csatornán az adott célcsoport igényeihez igazítva. Ennek természetesen része az is, ha valamivel meghökkenteni szeretnénk, vagy extra figyelmet irányítani rá. Ilyenkor tervezetten a korábbiaktól eltérő design-nal, vagy meghökkentő szövegezéssel tudunk nagyobb elérést produkálni, majd visszatérni a korábbi koncepcióhoz és állandósághoz, ami semmi esetre sem azonos az egyhangúsággal, hiszen megannyi téma és megközelítés lehetséges!

A vállalati image, a branding a vállalat lényege, lelke, jövőképe. Mi, az Effectivo-nál ezért tudatosan és hosszú távon állunk hozzá, formáljuk, építjük, tökéletesre csiszoljuk. Ezzel is segítve a versenytársaktól való különbözőséget, hangsúlyozva azokat a jegyeket és jellemzőket, amelyek egyedivé és sikeressé teszik ügyfeleinket.

#myeffectivo #branding #indentity #arculat