Építőiparban szereplő partnerünk számára készítettünk kampányokat B2B (vállalkozóknak) és B2C (civil vásárlók) szegmensben. A meghirdetett termék egy innovatív építőipari megoldás volt, amely ugyan nem egyedi a piacon, de mindenképpen csúcsminőség a kategóriában. A terméket beépítési szolgáltatás is kíséri, így egy értékesítés milliós nagyságrendet képvisel. Célközönségünkbe a lakossági- és az ipari felhasználók is beletartoztak.

Feladatunk a penetráció növelése volt, vagyis, hogy minél több emberhez eljuttassuk a technikai megoldást és ezzel ajánlatkéréseket generáljunk.

Miután beállítottuk a méréseket, már pontos képet kaptunk az előző időszakhoz képest arról, hogy milyen az érdeklődések aránya a termék iránt.

A kampányok során 4-féle konverziót mértünk:

  1. regisztráció befejezése (űrlap beküldése) külön a B2B és B2C esetében,
  2. kapcsolatfelvétel és
  3. telefonszámra kattintás.

Egy alapos elemzés és online marketingstratégia készítése után a terméket két fő platformon hirdettük meg, csatornára szabott üzenetekkel és formátumokkal. Google-ben keresőhirdetésekkel, valamint Facebookon a két szegmensre vonatkozóan elválasztva a vállalati és a magánszemélyekre vonatkozó kampányokkal indultunk el. A magánszemélyek esetében remarketinget is használtunk!

Fő marketing üzenetünk az 50%-os otthonfelújítási támogatás lehetséges igénybevétele volt, amelyet a termék innovatív tulajdonságaival együtt juttattunk el a felhasználókhoz.

A Facebookon az ipari és az általános, civil vásárlóknak szóló hirdetés videós formátumú volt űrlappal ellátva, míg a remarketinget egy képes megoldással indítottuk útjára.

Esettanulnány: online építőipar!

Az online marketing megoldások valós megoldást jelentenek az érdeklődő generálásban.

Effectivo_Blog_Post

Az eredmény?

5 hónap leforgása alatt 164 konverziót generáltunk 3000 Ft alatti konverziós áron!

Google Ads-ben a kereső- és display kampány 101 konverziót hozott 27.000 megjelenés és 12,6%-os CTR mellett, ami közel 2830 Ft/konverziót jelent.

Facebookról 50 lakossági és 13 ipari lead érkezett ebben az időszakban.

Az 5 hónapra lebontott, alacsonynak számító 200.000 Ft költés mellett ez a 63 konverzió 3278 Ft eredményenkénti költséget jelent, ami egy több százezres, (tíz)milliós kivitelezés mellett kiváló konverziós eredménynek számít.

Mindenközben a majd’ fél évben 6500 érdeklődőt tereltünk a weboldalra, melynek forrása 31,5%-ban Google volt, míg a Facebook hirdetések a látogatók 41,4%-át hozta a honlapra (általános kampány 21,3%, remarketing 12,5%, ipari hirdetés 7,7%.)

Összességében elmondhatjuk, hogy mára már az építőipar is online épül! Egy jól átgondolt marketingstratégia pedig minőségi lead-et eredményez, megfizethető áron.

Google Ads Eredmények

Effectivo Communications esettanulmány Google Ads