A tartalomgyártás a 21. század egyik legnagyobb digitális szenzációja. Sokaknak a kifejezés hallatán influencerek és számtalan képet és videót megosztó fiatalok jutnak eszébe, ám a tartalomgyártás tevékenysége ennél sokkal átfogóbb. A tartalomgyártás az üzleti élet minden napjában és minden területén megjelenik. A nagy mamutvállalatoktól kezdve az apró családi vállalkozásokig, mindenki gyárt saját tartalmat valamilyen formában. A nagyobb vállalatok legtöbbször saját tartalom gyártó marketing csapattal rendelkeznek. Egy ilyen kialakítása azonban költséges és komplikált feladat. A minőségi tartalom elkészítéséhez ugyanis olyan szakemberekre van szükség, akik jártasak a videó készítésben, fotográfiában és megfelelő tudással rendelkeznek a szövegalkotás és az adott fogyasztói piac területén.

A költségek minimalizálása és a minőségi tartalmak előállítása érdekében már sok ügyfelünk bízza ránk a rendszeres tartalomgyártás feladatát. Ennek egyszerű oka, hogy rendelkezünk azzal a szakmai tapasztalattal, tudással és nem utolsó sorban eszközökkel melyek a minőségi tartalom elkészítéséhez szükségesek.

A következőkben szeretnénk megindokolni öt megcáfolhatatlan ténnyel, hogy miért elengedhetetlen fontosságú tevékenység a tartalomgyártás minden cég és cégvezető számára.

  1. SEO 

A minőségi digitális tartalom remek lehetőséget biztosít, hogy SEO szempontból megerősítsük weboldalunkat. A tartalmak mögött legyen stratégiánk és építsünk kulcsszókutatásra. A SEO számos technikai paraméter mellett jelentős mértékben függ a tartalmi elemek relevanciájától és gyakoriságától is. Elsőre talán bonyolultnak hangzik, de végig gondolva, ha egy cég tevékenységéről vagy az iparág híreiről írunk a releváns kulcsszavak elhanyagolhatatlanok a tartalom elkészítéséhez. Remek példa erre az IT iparágban szereplő ügyfelünk weboldala, ahol saját készítésű cikkek megosztásával sikerült közel 20%-kal megemelnünk az organikus forgalmat a weboldalon.

 

  1. Márkaépítés

A tartalomgyártás a márkaépítés egyik alappillére és kiváló lehetőség minden cég számára. Saját tartalmakon keresztül a legegyszerűbb a cég arculatát, stílusát és egyedi pozícionálását kialakítani. Blogbejegyzések, saját cikkek, videók, élők, egységes social média posztok vagy akár iparági hírek közzétételével informálhatjuk cégünk olvasóit és követőit. Törekedjünk a rendszerességre, a jó minőségre és az értéket biztosító szakmaiságra, ez a recept máris a siker garanciája!

A rendszeres és minőségi tartalmak lehetőséget adnak egy konzisztens márkamegjelenés felépítésére.

 

  1. Információ lokalizálás

A saját készítésű tartalmak lehetőséget biztosítanak a cégek számára, hogy a legkisebb piaci szegmensekbe is beférkőzzenek. Ennek keretében lehetőségünk nyílik akár idegen nyelvű tartalmakból is információt meríteni és azt lokalizálni. A hozott információ felhasználásával megalkothatjuk az ügyfelünk közönségének és lokációjának tökéletes tartalmat. Ezzel a technikával publikálhatunk olyan témákban, amelyek még nagyon frissek vagy az adott területen még nem vitatottak. Friss témák és problémák tárgyalásával könnyű bekerülni a fogyasztói köztudatba és remek lehetőséget nyerhetünk a piacvezetői hírnév elnyerésére, így betöltésére is. Jó példa erre az esküvői iparágban szereplő piacvezető partnerünk, akinek gyakran készítünk cikkeket az aktuális trendekről és hírekről. Mi az Effectivo Communications-nél számos olyan projekten dolgozunk, ahol a külföldi anyacég által biztosított kommunikációs toolkit-eket lokalizálunk. Így akár ilyen jellegű kéréssel is fordulhatsz hozzánk.

Vágj bele! A Te szakmádban is számos olyan téma van, amiből jó tartalom születhet. Készítsük el!

Tartalommarketing Effectivo Communications
  1. A kreatív mindent visz

A tartalomgyártás nélkülözhetetlen eleme maga a kreatív! Egy jól megszerkesztett kép, egy jól felvett vagy vágott videó vagy akár egy nagy kampányhoz készült key visual alapjaiban határozza meg a sikert! És ahogy mondani szokták, egy jó kép többet mond minden szónál! Minden esetben legyünk kreatívok, tűnjünk ki a tömegből és legyünk mások, mint a versenytársaink. Dolgozzunk grafikussal, videós csapattal, fotóssal stb., hogy a végeredmény tükrözze azt a minőséget, amit a cégünk képvisel. Ha kreatív megoldásokat keresel, akkor fordulj az Effectivo Communications-hez! Saját grafikussal, saját szövegíróval, valamint állandó fotóssal és videós csapattal rendelkezünk, így minden igényt ki tudunk elégíteni!

 

  1. Használjuk fel széleskörűen!

Nem elég elkészíteni, el is kell juttatni a célcsoportunkhoz!

Saját tartalomból kampányt készíteni a legautentikusabb megoldás. Ügyfeleinknek részben azért is javasoljuk mindig a minőségi, saját tartalom készítést. Ezeknél megfelelőbb informatívabb forrás nem létezik az érdeklődők számára. Minden ügyfelünknél, ahol kapcsolatfelvételi oldalról vagy egy-egy termék rendelési felületéről egy szakmai tartalomra módosítottuk a landing oldalt, szembetűnő változást láttunk a visszafordulási arány csökkentésében, valamint javulást a leadek minőségében.

Ha tehát végre elkészültek a minőségi tartalmaid, akkor ne fogd vissza magad. Küldd ki hírlevélben, oszd meg, posztold, hirdesd, beszélj róla, e-mailezz. Ja, és mindezt ne egyszer, hanem sokszor. Nem baj ha te már sokszor láttad, az ügyfeleid még biztosan csak alig!

 

Ugyan elsőre drágának, munkaigényesnek macerásnak tűnik, de a fentiek bizonyítják, hogy ez még sincs így. A tartalomgyártás lehet hatékony és költségbarát marketing eszköz. Minőségi tartalomgyártáson keresztül könnyen növelhető a követői tábor és javítható az érdeklődők minősége. Amennyiben érdekes a tartalomgyártás, de nem rendelkezel megfelelő erőforrásokkal, vagy csak tanácsadást, egy kreatív lökést szeretnél, akkor keresd az Effectivo Communications-t.