Gyakori kérdés a Facebook & Instagram kampányok során, hogy meddig fusson egy-egy hirdetés, milyen megjelenési gyakoriság szükséges és mikor érünk el inkább negatív hatást, mikor lesz már túl sok?

Korábbi iparági hüvelykujj szabály a 3-as volt. Azaz aki 3x alkalommal már látta a hirdetésünk és nem reagált rá, az várhatóan már nem is fog.
Egy friss Facebook kutatás ezt felülírni látszik, amely szerint ideálisan 5-6 hirdetési megjelenés az idális, azonban felette már csökkenő hozadék törvénye érvényesül. 
Azonban azt is kiemeli a kutatás, hogy jobb kreatívok esetében ez a szám magasabb, míg gyengébb kreatívok esetében pedig alacsonyabb lehet.
Ezen felül függ még az iparágtól, a versenytől, a hirdetési zajtól – pl. egy-egy kiemelt időszakban, mint a Black Friday vagy a karácsony.

Saját ügyfeleinknek készített kampányok között találtunk olyan konverziós Facebook & Instagram kampányt, amely B2B iparágban 10-20 közötti megjelenési gyakoriság után kezdett nagyon jól konvertálni. De ennek ellenkezőjét is gyakran látjuk, amikor 4-5 megjelenés felett már nem mérünk további kattintásokat ill. konverziókat.
Tehát a kampányok folyamatos értékelése és a kreatívok A/B tesztelése továbbra is kulcsfontosságú! 
#myeffectivo #facebook #instagram #impression #adfrequency #study 

effectivo communications myeffectivo facebook ad frequency rule orig Effectivo Communications