A leadgenerálás vagy az értékesítés első lépése talán a legnehezebb. Elsőre meg kell fogni az érdeklődőt, majd a tölcsérben, futószalagon továbbgörgetni őt az elköteleződésig, majd a vásárlásig.
Egyik ügyfelünk új terméket vezet be Magyarországon. Ez sosem egyszerű feladat, hiába az előzetes piackutatás vagy -felmérés, a kommunikáció elcsúszása, a nem kvalifikált lead elérése súlyos pénzekbe kerülhet.

Az érdeklődők adatainak bekérésére, a hideghívás kiváltására, a termék vagy szolgáltatás megismertetésére kiváló marketing csatorna a Facebook. Azon belül az érdeklődőkeresés alapú kampány.
Feltéve, hogy már van hirdetési fiókod, ehhez nem kell más, mint
– egy jó kreatív, ami lehet egy rövid videó, egy kép, vagy több kép galériaformátumban feltöltve,
– egy posztszöveg, amiben röviden, velősen felkelted az árud iránt a figyelmet,
– végül pedig egy űrlap, melyen keresztül bekéred az érdeklődők adatait.

Az űrlap esetében érdemes figyelni, hogy ne kérjél be túl sok (személyes) adatot, hiszen 4-5 rubrika után 10-10%-kal csökken a kitöltések aránya.

Mi ebben az esetben csak teljes nevet, e-mail címet és telefonszámot kértünk el. Az a jó a facebookos űrlapban, hogy már előre ki van töltve a Facebookon megadott személyes információkkal, így igazából egy kattintással a rendszerbe kerül az összes kívánt elérhetőség, valamint a személyes megszólításhoz a név.
Külön jó a hirdetés során, hogy az adatok megadása után rögtön a termék vagy szolgáltatás weboldalára tudjuk irányítani az embereket.

Sőt, az adatlapot megnyitók és adatokat megadók, de akár az űrlapot megnyitók, de adatokat nem küldők esetében is lehetőség van célcsoport és hasonmás célcsoport létrehozására, így még jobban ki lehet szélesíteni a célzást. De minden esetben figyelni kell a GDPR-ra.
Mi ebben az esetben, indulásként csak Budapestet és Pest megyét céloztuk meg, hogy 1 hónap után tudjuk, hogy milyen kereslet van erre a termékre Magyarországon.
Brutális, 123 érdeklődő érkezett a Facebookon 20 nap alatt, és csak napi 3000 Ft volt a keret.

k pkiv g s orig Effectivo Communications

Ez a 123 lead már sales qualified, vagyis készen áll az értékesítés első lépésére, legyen az egy kiadvány, e-book vagy prospektus kiküldése az általa megadott emailre, vagy egy telefonhívásra. Így már megvolt az első kapcsolatfelvétel, melyet, és ez nagyon fontos, az érdeklődő generált, innentől kezdve nem hideghívás lesz az értékesítő részéről, hanem egy másodig lépés az eladás irányába.

Te használod az érdeklődőkeresést a Facebookon?
#myeffectivo #facebook #leadgenerálás #facebookhirdetés

Szerző: Estefán Bálint, PPC Manager Effectivo Communications