Vállakozásoknál gyakran előforduló hiba, hogy régebbi Facebook regisztrációjuk során profilt regisztráltak és nem céges oldalt hoztak létre. Így gyakorlatilag, mint egy magánszemély posztolnak és magánszemélyként gyűjtik az ismerősöket is.
Miért baj ez? Egyfelöl a vállalkozás elesik olyan megjelenési lehetőségektől, amelyek csak céges oldalaknak állnak rendelkezésre (nyitvatartási infók, értékesítés, termékek megjelölése stb.), másfelöl pedig ez nem is szabályos, így a Facebook is szűri és tiltja az ilyen oldalakat. Ha tehát ilyen eset áll fenn, akkor mindenképpen váltani kell! A jó hír pedig az, hogy ez lehetséges, még pedig migrálással!Hogyan lehet migrálni? Milyen veszélyekkel jár? Elveszhetnek-e az  információink?
A Facebook Súgóban egy külön oldalt hoztak létre a migrálásra, amelyet egy erre a célra szolgáló linken keresztül érhetünk el.
Első lépésként itt a cégünk üzleti kategóriáját kell kiválasztani, majd megadni, hogy mely ismerősöket és követőket szeretnénk migrálni.
effectivo communications myeffectivo blog facebook profil migr l s orig Effectivo Communications

Ezt követően a videóinkat, képeinket és albumainkat tudjuk kiválasztani migrálásra. Végül egy ellenőrzés után el is készül az üzleti Facebook oldalunk.

effectivo communications myeffectivo blog facebook profil migr l s 2 orig Effectivo Communications

Készen is vagyunk? De mi történik ezután a profilommal?
Gyakorlatilag készen is vagyunk, de fontos tudni, hogy ilyenkor nem törlődik ki automatikusan a régi profilunk ill. az új oldal sem kerül publikálásra automatikusan. Ilyenkor azt javaslom, hogy az új oldalhoz rendeljünk hozzá több adminisztrátort is – különösen azért, mert a régi profilunkat törölni készülünk, így ha ezt kihagynánk, akkor nem tudnánk belépni az új oldalunkra. Ha pedig megvannak az új adminok, tegyük közzé a céges oldalt és töröljük a régi profilt.

Egy dologról azonban még nem volt szó! Ez pedig a posztok! Mi történik a régi profil posztokkal? Sajnos ezek nem migrálhatóak, így az új Facebook oldalunkon előröl kezdjük az idővonalat. De legalább a követőink és képeink, videóink megmaradtak. További részletekért kövesd YouTube csatornánkat.
https://youtube.com/channel/UC4xNyzS-qGts1xUmq3CyiMQ

#myeffectivo #facebook #profilemigration #facebookpage #migration #compliance #gotoagency