photo 1501250987900 211872d97eaa orig Effectivo Communications

Gyakran szembesülünk azzal az ügyfél kérdéssel, hogy miért nem jelenik meg saját keresésükre a google hirdetésük?
​Nos, a válasz több dimenziós. Először is fontos tudni, hogy a kulcsszavakra nem csak mi, hanem a versenytársak is licitálnak, mindenki más és más licittel. Tehát például ha egy versenytárs magasabb licitet ajánl, akkor a hirdetésünk hátrébb sorolódik vagy esetlegesen nem is fog megjelenni. A megjelenés függhet még a napi kerettől is a licitösszeg mellett. Azaz ha a napi keretet már lekattintották, akkor aznap már nem fog tudni megjelenni a hirdetésünk. Továbbá, függ a lokációtól, hirdetésütemezéstől, eszköztől, célközönségektől is – tehát pl. ha az ügyfél nem a célzott időszakban kattint, vagy nem tartozik a célcsoportba, akkor nem fog megjeleni számára a hirdetés. Ugyanígy az eszközre, nyelvbeállítása stb.
Ezen felül függ attól is, hogy korábban kattintottunk-e a megjelenő hirdetése. Ha többször sem kattintunk, akkor később már nem fog megjelenni, hiszen a mesterséges intelligencia tanult a viselkedésünkből.

De akkor hogyan ellenőrizhetjük a hirdetésünk megjelenését? A legbiztosabb a hivatalos Google Ads hirdetés-előnézet és -diagnosztika eszköz használata. Ha ez nem áll az ügyfél rendelkezésére, akkor inkognitó módban indított keresésekkel próbálkozhatunk, természetesen ez nem ad tökéletes megoldást, tehát javaslatunk a Google Ads hivatalos eszköz használata.

#myeffectivo #googleads #searchmarketing #digitalmarketing