Az IT iparág az egyik legdinamikusabban változó terület, ahol számos innovatív termék és szolgáltatás lát napvilágot nap mint nap. Kommunikációs szempontból ez a terület nagy lehetőségeket rejt magában, hiszen az IT cégek jellemzően keveset mutatnak meg magukból és a B2B IT márkaépítés még  gyerekcipőben jár. 

A versenyképesség növelése érdekében mégis egyre több IT cég ismeri fel a marketingben, azon belül is az online marketingben rejlő lehetőségeket még akkor is, ha az IT-s B2B marketinget passzív célközönséggel járó kihívások, hosszú konvertálási idő, a magas kattintási árak és a differenciálási nehézségek jellemzik.

Az Effectivo Communications egyik szakterülete az IT iparág kommunikációja. Évek óta készítünk marketingstratégiát, online tartalmakat és hirdetéseket az iparágban szereplő ügyfeleink részére.

Ezek közül az egyik legfrissebb büszkeségünk a USER Rendszerház számára készített USER IT Akadémia. A projekt célja a márkaismertség növelése, a szakmai edukáció, az aktív lead gyűjtés, valamint a remarketing közönségek bővítése volt.

Effectivo-Communications-IT-co-marketing

IT Akadémia 2022

Az Akadémia kivitelezése több hónapot vett igénybe, azonban bátran kijelenthetjük, hogy a sikerhez vezető receptet állítottuk össze. A program középpontjában egy informatív, tanfolyam jellegű automatizált e-mail marketing sorozat szerepel, amely keretein belül a feliratkozó szakemberek az IT világ újdonságaiba kaphatnak széleskörű betekintést. 

Olyan innovatív témákba áshatján bele magukat a feliratkozók, min például a cloud computing, big data, vagy az AI. A szöveges tartalmak elkészítéséhez szakmai IBM és Lenovo anyagok lokalizálását és szakfordítást is végeztünk.  A landoldó oldalt és a CRM automatizációt szakmai partnerünk az e-Com Informatika Zrt. készítette. 

A projekt kommunikációjához a saját csatornákon túl Google, Facebook és LinkedIn hirdetéses és organikus kampányok mixet használtunk.

A USER Akadémia nagy sikert ért el! 3 hónap alatt meghaladtuk az 1.000 fő érkezési oldal megtekintést és több, mint 200  feliratkozót gyűjtöttünk! Közülük kiemelkedően nagy számban a hírlevélre is feliratkoztak, ami tovább bővíti az ügyfél adatbázist. A lead számokon túl külön siker, hogy aktivizálni tudtuk a szakmabelieket és valódi buzz-t keltettünk 

Effectivo-Folyamat-ábra-USER-Academy

Co-Marketing: az IBM marketing program keretein belül készítettük el a projektet, ahol a megvalósítás mellett a co-marketing teljeskörú adminisztrációját is végeztük a támogatás lehívásától az elszámolásig.